Poejie's n Friend Hands Writings

Just Want To Know About Everything

VIA EPIA PX10000 Pico-ITX

Posted by otoy on 23 December, 2007

salah satu embedded system terkecil dari VIA yang menggunakan Pico-ITX form factor untuk motherboard-nya(10 cm x 7.2 cm) dan merupakan motherboard pertama VIA dalam bentuk Pico-ITX, perangkat ini cocok untuk anda yang mau membangun sebuah system CPU yang tidak makan tempat, tapi cukup mumpuni untuk bekerja sehari-hari! atau embedded system untuk berbagai kegunaan.. seperti firewall, gateway, atau media center, dll

Pico Layout pico3 pico2 pico1

EPIA PX10000 SPECS:
Processor Supports VIA C7 1.0GHz NanoBGA2 Processor
Chipset VIA VX700 Advanced All-in-One System Processor
Memory 1 x DDR2 533 SODIMM slot underneath board (up to 1 GB)
Graphics Integrated UniChrome™ Pro II 3D/2D AGP with MPEG-2/4 and WMV9 Video Decoding Acceleration
Audio VIA VT1708A High Definition Audio Codec
LAN VIA VT6106S 10/100 Mbps Fast Ethernet Controller with Power Management Functions

Back Panel Connectors:
1 RJ-45 LAN port
1 VGA Port

Onboard I/O Connectors:
1 UltraDMA 133/100 connector (2.0mm 44-pin connector)
1 Serial ATA Connector
1 USB pin connector for up to 4 USB 2.0 ports
1 10-pin COM pin connector
1 PS2 mouse/keyboard pin connector
1 16-pin Front Panel Connector
1 3-pin CMOS Reset Jumper
1 6-pin PS2 mouse/keyboard pin connector
1 40-pin LVDS/DVI panel pin connector
1 18-pin Audio pin connector for Line-out, Line-in, MIC-in, S/PDIF in, and 7.1 Channels Audio Output
1 80-pin Multimedia connector to support External TV-Out Interface, Video Capture Port Interface and Low Pin Count Interface. (One VT1625M add-on card is required.)
1 12-pin Pico-ITX power connector
Award BIOS LPC 4/8MBit Flash Memory capacity
Form Factor Pico-ITX (10 layer) 10 cm x 7.2 cm

Additional Connectors provided with (optional) PX-O I/O Board:
1 RCA Connector
4 USB 2.0 ports
1 Line-out
1 Line-in
1 MIC-in
1 Buzzer
1 CN9 Connector (function TBC)
1 CN10 Connector (function TBC)
1 Front Panel Connector

Advertisements

2 Responses to “VIA EPIA PX10000 Pico-ITX”

  1. fahdi said

    Bos,

    Googling pas cari motherboard yang cocok buat Via C7, tepat seperti yang Anda bilang, ga makan tempat, ga makan energi banyak. Anyway, tau berapa pasaran harganya ga? googling toko indonesia yang jual beginian online susah juga neh

  2. otoy said

    Salam Bos…!!

    waduh sori menyori nih bro.. nga tau nih kalo mo nyari mobo beginian dimana..?!!, mungkin bisa tanya di orang-orang di web ini: http://www.oprekpc.com/

    buat reverensi harga bisa liat di sini: http://www.mini-itx.com/store/?c=2 , cuma harganya pake pound, jadi bisa kira-kiralah. 😀

    tapi coba tanya aja ahli-ahli di oprekpc siapa tau bisa dapet lebih murah..!! 😀

    oiya kalo udah tau beli dimana, beserta harganya boleh dibagi-bagi disini…. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: